Yapılan araştırmalarda, kavga edilen ilişki ve evliliklerde çok daha fazla tutku ve aşk olduğu ortaya çıktı. Özetle, ilişkisi içinde kavga eden çiftler, ilişkilerini daha da sağlamlaştırıyor. Tartışmayan çiftlerse zamanla birbirinden nefret ediyor ve ilişki zamanla bitiyor.
Aşırıya kaçmayan kavgalar, arada ki gerilimi atmak, kuralları yenilemek, ilişkiyi sağlamlaştırmak ve tutkuyu alevlendirmek için çok faydalıdır. Yapılan araştırmalarda kavga etmeyen çiftlerde, birbirlerine karşı nefret etme, zamanla biriken tepkilerin hızlı patlamaları ortaya çıkıyor. Hatta, boşanmaların bile nedeni kavg*ya bağlanıyor. Bu noktada her an her dakika kavga etmek aklınıza gelmesin. Ortaya çıkan sorunlarda, birlikte aşacak kadar tartışabilmek önemlidir.
Dozunda ve büyümeyen kavgalar en sağlıklı olanlar. Herhangi bir problemi çözmeye çalıştığınızda sesin fazla yükselmemesi ve karşılıklı rencide edici sözlerin kullanılmaması çok önemlidir. Uzmanlar genelde kavga ederken evliliğin geleceği, s**ks ve aileler hakkında ki sözlere dikkat edilmesi gerektiğini özenle vurguluyor. Ayrıca basit konular ile ilgili kavga ya da tartışmanın bir birinize hiçbir faydası yoktur. Boşuna kendinizi üzmeyin.
Tartışmaları kavg*ya döndürmek ilişkilerde yapılan en büyük hatalardan. Kavga ederken, karşılıklı sesleri yükseltmemek ve nerede duracağınızı bilmek çok önemlidir. İsteklerinizi ve kızgınlıklarınızı mantıklı sözler ile anlatmaya çalışın. Kavga ya da tartışmalarda sadece kızgınlığı belirtmek hiç bir şeyi çözmez. O durumda ne hissettiğinizi ve ne anladığınızı karşınızda kine sormak ve anlatmak en çözüm getirici olaydır.
Tartışmalarda bu nedenle önerilen şey karşılıklı bir süre sakinleşmek ve daha sonra bu olayları konuşmaktır. Çünkü, insan doğası kızınca karşısındakini kırıcı ve rencide edici pek çok söz söyleyebilir. Bu tarz söylemler uzun sürede oluşacak kırgınlık ve kızgınlıklar yaratabilir.
Bu nedenle tartışın ve kavgalarda söylediklerinize dikkat edin.