Göz makyajına L’Oréal Paris Infailible Scultp Kontür paletindeki koyu renk ile göz kapaklarımın katlanma bölgesine gölgelendirme işlemiyle başlıyorum. Dairesel hareketlerle uygulayarak yoğunluğu gözlerimin dış kısmına veriyorum. Bu adım gözlerime derinlik katmış oluyor. Daha sonraki adımın seyrek kirpik görünümünden şikâyet edenler için önemli. Siyah göz kalemi L'Oréal Paris Le Khol'ı üst göz kapaklarının iç kısmına bol miktarda uyguluyorum. Bu uygulama kirpik diplerimde daha yoğun kirpik görünümü elde etmemi sağlıyor. Sonrasında aynı kalem ile üst kirpik diplerimin dış kısmına çizgi çekiyorum ve far fırçası yardımıyla çizgiyi dağıtıyorum.
Göz Makyajıma ışıltı katmak için L’Oréal Paris Merry Metals Eye Paint Diamonds’ı parmak uçlarımla göz kapağımın tam orta noktasına uyguluyorum. Göz makyajımda son adım olarak her zamanki gibi maskara var. L’Oréal Paris False Lash Superstar XFiber Maskarayı kirpik diplerimden başlayarak kirpik uçlarına kadar zig-zag hareketleri yaparak uyguluyorum. Alt kirpiklerimi da sadece fırçanın ucunu değdirerek belirginleştirmeyi unutmuyorum.
Makyajımı tamamlamadan önce elmacık kemiklerimin,dudaklarımın ve burnumun üst kısmına, göz pınarlarıma ve kaşlarımın alt kısmına L’Oréal Paris True Match Highlight Pudra-Icy Glow aydınlatıcı uyguluyorum. Bu arada aydınlatıcı paletinde bulunan renkler kış ayları için âşık olunası! Aydınlatıcı uygulamasını da bitirdikten sonra sıra geliyor allık sürmeye. Allığı gülünce yanaklarımızda öne çıkan kısma uyguluyorum. Son olarak L’Oréal Paris Color Riche Matte Addiction Ruj - 103 Blush in a Rush numaralı ruju ile dudaklarımı renklendiriyorum.
Makyaja başlarken yola profesyonel makyaj sanatçılarının 5 sırrı diye çıkıp ama çok daha fazlasından bahsettik. Umarım içlerinden biri kesinlikle uygulayacağım dediğin makyaj sırrın olur!