Yüzümü boyutlandırırken benim en çok dikkat ettiğim nokta elmacık kemiklerimin alt kısmınakontür uygulaması oluyor. Benim daha yuvarlak bir yüz yapım olduğu için kontür uygularken elmacık kemiklerimin alt kısmına dik bir çizgi çekerek yüzümün daha ince göstermeyi amaçlıyorum. Daha uzun bir yüz tipine sahip olanlarımız ise bu çizgiyi daha yan çekerek yüzünü daha doğru bir şekilde boyutlandırabilir. L’Oréal Paris Infailible Scultp Kontür paletindeki koyu renk ile elmacık kemiklerimin alt kısmına dik bir çizgi çektikten sonra fırça yardımıyla dağıtarak fondötenimle bütünleşmesini sağlıyorum. Fırçamda kalan fazla ürünü de alın köşelerime uygulayarak kontürün o sonradan kondurulmuş görünümünü kırıyorum.
Sonrasında daha küçük bir fırça ile yine kontür paletindeki koyu renkten alarak burun kenarlarıma uyguluyorum. Bu adımda da burnumu daha ince göstermeyi amaçlıyorum. Bu adımda dikkat edilmesi gereken nokta ise burnum üst kısmına değil kenarlarına az miktarda ürün uygulamak.
Bunların dışında alt dudağımı daha dolgun göstermek için alt dudağımla tenimin birleştiği noktaya kontür paletinde bulunan koyu renk ile yine düz bir çizgi çekiyorum ve parmak uçlarımla dağıtıyorum. Burada koyu rengin gizleyici, geri plana iten özelliğinden sonuna kadar yararlanmış oluyorum ve dudaklarım daha büyük görünüyor.
Koyu renk ile işim bittikten sonra L’Oréal Paris Infailible Scultp Kontür paletinde bulunan açık renk ile çene kemiğimin ve burnumun üst kısmını, alnımın orta kısmını yine fırça yardmıyla aydınlatıyorum. Böylelikle makyajımda yüzümü boyutlandırdığım kısım da bitmiş oluyor ama L’Oréal Paris Infailible 24H Ultra-Matte Prestige Pudra ile makyajımı sabitlemeyi ihmal etmiyorum!