Malzemeler:
1 kg fasulye
5 tane orta boy domates
2 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 küp şeker
1 şeker kaşığı tuz
Kızartmak için:
Yeterince sıvıyağ
Zeytinyağlı Kızartma Fasulye Tarifi:
Fasulyelerimizi ayıklayalım. Ardından hepsini yıkayıp temiz bir sofra üzerinde kurulayalım. Daha sonra kuruladığımız fasulyeleri sıvıyağda kızartalım. Fasulyeler kızarırken bir yandan tencerimize doğradığımız domateslerin yarısını zemine yayalım aynı şekilde kuru soğanı da ilave edelim. Daha sonra kızarttığımız fasulyeleri üzerine sıra halinde yarısını tenceremize dizelim. Üzerine kalan domates ve soğanları tekrar fasulyelerin üzerinde serpiştirelim. Kalan fasulyeleri de tekrar üzerine dizelim. Dizme işi bittikten sonra 1 şeker kaşığı tuz ilave edelim. 1 çay kaşığı şekerimizi de ilave ettikten sonra yağını üzerine gezdirelim. Yarım çay bardağı suyuda ilave edelim. Son olarakta 3 diş sarımsağı doğrayarak serpelim geri kalan 3 sarımsağı da orta boşluğa tüm şeklinde koyalım. Orta ateşte yemeğimizi pişirdikten sonra servis tabağımıza ters bir şekilde çevirelim. İsteğe bağlı tabağınızı da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.