Malzemeler:
►1 paket brüksel lahanası
►2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
►10-15 adet arpacık soğan
►1 yemek kaşığı domates salçası
►2 tane havuç
►2 tane patates
►1,5 litre kaynamış su
►Tuz ,karabiber
Brüksel Lahanalı Patates Yemeği:
- Brüksel lahanalarımızın sararmış yapraklarını ve saplarını kesip atalım ve lahanalarımızı bol su ile yıkayalım ve aynı zamandada soğanları soyup yıkayıp kurulayalım.
- Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyalım soğanlarımız hafifce kavrulurken havuçları ve patatesleri soyalım ve kalınca küp küp doğrayalım. (havuçları yarım daire biçiminde doğrayabiliriz.) Lahanaları ilave edip hafif yumuşayıncaya dek kavuralım.
- Havuçları tencereye katıp bir süre karıştırdıktan sonra salçayı ilave edip 1-2 kez karıştıralım.
- Patatesleri katıp bir süre daha kavurarak sebzelerle yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su katalım tuzunuda atıp sebzeler yumuşayıncaya dek pişirelim. Şimdiden afiyetler olsun…