Afet” 2017 yılında Can Yayınları’ndan çıkan 280 sayfalık bir kitap. “Afet” kitabının yazarı ise Mehmet Anıl. Mehmet Anıl “Afet” kitabında biraz Muzo’nun biraz da güzel, hüzünlü ve darmadağın ülkemizin hikayesini kaleme almış. Afet romanı 20 sonrasının romanı. Afet kitabında Muzo ile onu büyüleyen Femme Fatale Afet’in öyküsünü okuyoruz.Mehmet Anıl’ın kaleme aldığı “Afet” kitabından küçük bir bölüm
O pazartesi gecesi geç vakit odaya döndüğümde Peri’yi uyandırıp kulağına, “Buldum onu!” diye fısıldadım.Bu kadar heyecanlanacağımı bilsem, sabaha bırakır, alıştıra alıştıra söylerdim. Fırlarcasına yataktan doğruldu, beklenen korkutucu değişikliğin haberi nihayet gelmiş, meçhul bir âlemin eşiğindeymiş gibi kaskatı kesildi, ala*cağı yanıttan korkarcasına sessiz bir endişeyle yüzüme bakınca, “Kendisini değil yahu, evini buldum,” diye çe*virdim.Ama bu çok daha sonraydı. Artık aramızda olmadığı*na göre babamla Peri’den sakladığım ilk temasımı anlat*makta sakınca görmüyorum. Bu girişimin büyük bir hayal kırıldığı ve her ne kadar kendime yediremesem de yıkım*la sonuçlandığım da ayrıca belirtmek mecburiyetindeyim.“Efendim!” diye açmıştı telefonu Afet, çok sigara içen birinin hırıltılı kalın sesiyle. İlk başta kim olduğun*dan haberim yoktu tabii. Erkek zannettim. Bir çocuk başka ne diyebilir, ağzımdan kendiliğinden, “Alo! Baba?” sözcükleri çıktı. Kısa bir sessizliğin ardından Afet, “Yanlış numara!” dedi demesine de, telefonu kapatmamasın*dan onun da kafasının karıştığını anladım. Bizden haberi 0 maması mümkün mü! Allahtan serde çekirdekten…Mehmet Anıl’ın “Afet” kitabı tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.
Yazar : Mehmet Anıl