Konuşmadan Aşkınızı Göstermenin 8 Yolu
Birine onu sevdiğinizi söylemek kolay ama bunu söylemeden gösterebiliyor musunuz? Harika hareketler, harika konuşmaktan daha çok ses getirir ve konu aşka gelince konuşmadan ona bunu hissettirebilmeniz çok önemli.
Bir erkeğin sizi sevdiğini söylemesine rağmen hareketleriyle bunu hissettirmediği zamanı hatırladınız mı?
Tabii, bu birine onu sevdiğinizi söylemeyin demek değil. Sadece sevgilinize, arkadaşınıza ya da ailenize daha iyi ilişkiler kurabilmek için onları sevdiğinizi gösterin
1- Onlara zaman ayırın
Ne kadar meşgul olursanız olun, sevdiklerinize zaman ayırmanız gerek. Birçok planınız, toplantınız olabilir, belki eşiniz, arkadaşınız ya da aileniz bunu anlayabilir ama en azından gün içinde onları arayıp günlerinin nasıl geçtiğini sorabilirsiniz. Belki de bir ara verip beraber kahve içmeye çıkabilirsiniz. Bir hafta sonu pikniği de mükemmel bir fikir.
2- Onları dinleyin
Sevginizi göstermenin en kolay yollarından biri de onları dinlemektir. Konuyu sevmeseniz de, sıkıcı da olsa onların her kelimesini dinleyin. Eğer size bunu daha önce anlatıp anlatmadıklarını sorarlarsa, neden ‘Evet ama gene anlatır mısın çünkü detaylarını unutmuşum?’ demeyesiniz ki! Eğer bir hikayeyi tekrar tekrar anlatmayı seviyorlarsa onu bölmeyin ve sadece dinleyin.
3- Öpün ve sarılın
Birine konuşmadan onu sevdiğinizi göstermenin en iyi ve en sıcak yolu öpmek ve sarılmaktır. Bir günaydın ya da iyi geceler öpücüğü onların sevginizi ve özleminizi hissetmelerini sağlayacaktır. Bu sevginizi göstermek için harika bir yol.
4- Onların hayatlarını kolaylaştırın
Onlara para verin ya da işle alakalı tüm yapılacakları siz yapın demiyorum. Ufak işlerle onlara yardım edin, mesela çöpü dışarı atın, eve alınacak bir şey varsa onlar size söylemeden alın veya hoşlandıkları bir şey yapın. Kolay şeyler olsa da, bu tarz şeyler birinin hayatını oldukça kolaylaştıracaktır.
5- Sürprizler
Ben sürprizleri çok seviyorum ve emin birçoğunuz da seviyordur. Birinin söylediklerini dinlediğinizde onun hakkında oldukça fazla şey öğreniyorsunuz. Bir kere marketteyken farkında olmadan erkek arkadaşıma küçüklüğümde ki favori dondurmamın ne olduğunu söylemişim; o zamandan beri ne zaman üzgün ya da depresif olsam bana hep o dondurmadan getirir. Bu ufak şeyi hatırlamasına çok seviniyorum çünkü bu beni dinlediğini ve sevdiğini gösteriyor. Sıklıkla bana kahvaltı hazırlayıp yatağa getiriyor ve bende ona aynı şekilde davranmaya çalışıyorum. Bu ufak şeyler çok tatlı hareketler.
6- Kutu hazırlayın
Sevdiğiniz biri uzaktaysa ona neden bir kutu hazırlamıyorsunuz? Konu sevgiye gelince, mesafeler önemsizdir ve onu sevdiğinizi her şekilde gösterebilirsiniz. Onun hoşlandığı ufak şeylerden alıp bir kutu yapıp yollasanız bu onu çok mutlu edecektir.
7- Onlara yemek yapın
Çoğu insan sadece şükran günü, yeni yıl ya da sevgililer günü gibi özel günlerde yemek yapıyorlar. Neden sizin için özel olan birine yemek yapmayasınız ki? Onların favori yemeklerini öğrenin ve pişirin. Hatta pişirip o kişiyi iş yerinde ya da okulunda şaşırtabilirsiniz.
8-Onlara destek olun
Herkes hata yapabilir, insan hayatının kanunu budur. Birini seviyorsanız, zor zamanlarında ona destek olmak çok önemlidir.
Yapmamalarını söylediğiniz bir şeyi yapıp pişman olsalar bile ‘ben söylemiştim’ demeyin.
Onları destekleyin ve herkesin bazen işleri batırdığını, sadece hatalarımızdan ders çıkartıp yola devam etmemiz gerektiğini söyleyin.
Konuşmadan sevginizi anlatmak çok zor değil, en ufak şey bile birinin gününde büyük değişikliklere yol açabilir.
Birine sürekli onu sevdiğinizi söylemek yerine hareketlerinizle kendinizi göstermeye çalışın ama sakın yapmacık davranmayın.
Siz sevginizi nasıl gösteriyorsunuz?