G.Saray Başkanı Ünal Aysal'dan, FOTOMAÇ'a olay yaratacak açıklamalar: Koça, futbolcuya açıklamaları nedeniyle kızmam ama yöneticilerinki önemli. Bizim görevimiz atışmak değil. Keşke Fenerbahçe'nin başında uzlaşmacı biri olsaydı
G.Saray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe ile aralarında yaşanan son atışmayı, Türk spor basının bir numarası FOTOMAÇ'a değerlendirdi. Ses getirecek açıklamalar yapan Aysal, "Saha içinde adrenalin yüklenen koça, futbolcuya açıklamaları nedeniyle kızmam. Ama yöneticilerin açıklamalarında dikkatli olması gerek. Keşke Fenerbahçe'nin başında uzlaşmacı biri olsaydı" diyerek başkan Aziz Yıldırım'a göndermede bulundu. Kulüp yöneticisi olarak görevlerinin atışmak olmadığını ifade eden Aysal şöyle devam etti: "Bizim görevimiz atışmak değil. Kavgayla bir yere varamayız. Fenerbahçe'nin açıklamasından sonra arkadaşlar daha sert bir metin hazırladı ama ben yayınlanmasına izin vermedim." Aysal, düşen performansı ve Antalya maçında hocalarının elini sıkmaması nedeniyle tepkilerin odağında yer alan Drogba'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
DROGBA'YI GÖNDERİRİM
Fildişili yıldızın performansından memnun olmadığı anlaşılan G.Saray Başkanı, "Drogba yıldız bir oyuncu. Son maçlarda düşüş içinde olduğunu görüyoruz. Ama ben de kötü oynayan oyuncuya sözleşme yapmam. Tabiri caizse 'nerede tırak orada bırak' olur. Oyundan çıkarken ki tavrı abartıldı. Drogba'nın orada verdiği tepki hocasına değil, kendisinedir. Kötü oyununa ve oyundan çıkmak zorunda oluşuna" dedi.
ARENA'DA REZiL OLDUK
Başkan Aysal, "Beşiktaş'la aranız nasıl? Stat konusunda yaşanan dargınlık giderildi mi" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Stadı vermedik ama biz bile rezil olduk. Bir de Beşiktaş'ın o statta oynadığını düşünün ne olurdu kim bilir! Bizim stadımız 36 derece yanlış yere yerleştirilmiş. Çimlerin beslenmesi rüzgar ve ışıkla oluyor. Geçen yıl drenaj, ısıtma yaptık ama aynı sorun devam etti. Rüzgarı ve ışığı alamıyoruz. Stadın üzeri saçla kapalı ve ışığı geçirmiyor. Herkes 'Türk Telekom Arena'nın üstünü kapatmıyorlar' diyor. Ben bir oyuncuya 10 milyon euro veriyorum o kadar da para verip stadın üstünü kapatırım ama sorunum kapatmak değil stadın üstünü açmam gerek. Kapatmak için de en az 5 yıl beklememiz gerekiyor çünkü betonun çökmesi 5 yıl sürüyormuş. Bu süre sonunda kapatacağım ve onu da ışık geçiren bir sistemle kapatacağım. Bugün devlet bana bir yer versin bırakır gider yeni stat yaparım."
TUR HERKES iÇiN ÇOK ÖNEMLi
Chelsea eşleşmesiyle ilgili de konuşan Aysal, "Şampiyonlar Ligi kuraları çekilirken Drogba ve Mancini'ye "Kimi istiyorsunuz" diye sordum. "Chelsea" dediler. Yöneticilerimiz de gitti Chelsea'yi çekti. Bu kadar istedikten sonra Chelsea'yi de yenmek zorundalar. Bunun için çaba göstereceklerine inanıyorum. Çünkü kendi kariyerleri için de çok önemli" açıklamasını yaptı.
SATIRBAŞLARI...
Beşiktaş karşısında muazzam bir derbi bekliyorum. Umarım çok fazla sarı ve kırmızı kart çıkmaz.
Dany'nin bize karşı oynamasından dolayı bir endişemiz kesinlikle yok. Bizim için iyi bile olur. Oynamasın diye bir madde koymayı hiç düşünmedik bile. Keşke iyi oynasa da Beşiktaş da alsa...
Kiralık verdiğimiz Amrabat, Malaga'da iyi oynuyor ve yeni kulübü onu satın almak istiyor.
Sermaye artışında 343 milyon lira para koymam gerek. Halk da 140 milyon koyacak. SPK bir baskıyla 5 aydan sonra yeni tebliğ çıkardı. Nakdin tamamını sen koyacaksın diye. Bu uğraşanlar da öyle rakip takımlar, onların taraftarları değil, kendi içimizden insanlar.
Büyükçekmece'ye gelince orada 90 dönüm arazi var ama imar için müsaade alamıyoruz. Futbol sahalarını oraya götüreceğiz. Yanında 140 dönüm ekstra arazi alıp altyapı tesislerini de oraya yapacağız ama bu 5 yıl sürer.
YASEMiN YILDIRIM