Mancini, İtalyan La Stampa'ya konuştu: Kurada kime çıkarsak çıkalım favori olmayan taraf hep biz olacaktık. Chelsea toparlandı. Mourinho'ya büyük saygım var. Çalıştırdığı takımları hep güçlendiriyor

G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, İtalyan La Stampa gazetesine röportaj verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi'nde gelecek hafta Chelsea ile karşılaşacak takımının yeni bir çıkış yapıp yapamayacağına ilişkin soruya, "Chelsea ya da başka bir takım, kurada kime çıkarsak çıkalım, favori olmayan taraf hep biz olacaktık. Başımı eğmiyorum ve doğru yolda ilerleyeceğimizi umuyorum" yanıtını verdi.

SÜREKLİ YATIRIM YAPIYORLAR
Mancini, G.Saray'ı çalıştırmaya başlamadan önceki bir açıklamasında Chelsea'nin, İngiliz takımları arasında en az tatmin edici takım olduğu yönündeki fikrinin devam edip etmediği konusunda ise, "Eto'o ve Willian'ın bilinmeyen bir verimsizliği vardı. Sonra toparlandılar. Chelsea geçen sene, Avrupa Ligi'ni kazandığında daha güçlüydü. Yazın ve ocakta transferler yaptı. Bunlar, sürekli güçlenmek için yatırım yapan takımlar" yorumunu yaptı. İtalyan hoca, "Mourinho ile karşılaşmak nasıl olacak?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

BAYERN VE REAL FAVORİ
"Birbirimizi çok az tanıyoruz. Diğer meslektaşlarım gibi ona da saygı duyuyorum ve Chelsea'nin performansının arkasında onun olduğunu itiraf ediyorum. Çalıştırdığı takımları güçlendiriyor. Taktik dengesi ve sağlam bir duruşla kazanıyorlar hep." Mancini, Lizbon'daki final için Chelsea'nin favori olup olmadığı içinse, "Bayern ve Real daha fazla" dedi.

O ZEMİNDE OYNANMAZDI!
Juventus'u eledikleri maçta, şanslarının kalmadığı zamanda inançlarını kaybetmeme konusunda başarılı olduklarını dile getiren Mancini, 'Siz mi başarılıydınız, yoksa Juventus mu hatalıydı?' sorusuna, "Bunun nedenleri karıştırılıyor. Ben hâlâ Juventus'un bizden daha güçlü ve bizden daha az problemli olduğu kanaatindeyim. Her şeyden önce o zeminde maç oynanmamalıydı" karşılığını verdi. İtalyan çalıştırıcı, şartlar normal olsaydı karşılaşmanın nasıl biteceğini ise bilmediğini dile getirdi.