Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gr. paket yağ
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un (unu az az koyun unu markasına ve bardağa göre değişiyor)
ŞERBETİ İÇİN;
2 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2 damla limon
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Merhaba
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu kaynatıp limonu da damlatıp 7 dk. kaynatıyoruz.
Soğuk olacak çünki şerbetimiz onu bir kenara bırakıp hamurumuza geçelim .
Un ve kabartma tozu harici bütün malzemeleri bir kaba alalım .
Ben paket yağı tavada eritip içine döktüm ve kek çırpar gibi çırptım.
En son azar azar unu ekledim.
En son kabartma tozuyla bir daha yoğurdum.
Ceviz büyüklüğünde şekil verip tepsiye dizip 180 derecilik fırında 25 dk pişirdim .
Üzeri çatlayana kadar kurabiyeleri dağıtmadan nazikçe kaşık yardımıyla alıp şerbetin içine batırıp çıkardım.
5 saniyeden fazla bırakmayın dağılır alamazsınız içinden
En son üzerine hindistan ceviziyle süsledim sizler ne dilerseniz onunla süsleyebilirsiniz.
Denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim bir tat şimdiden yapanlara afiyet olsun