Funika Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 yumurta
1, 5 su bardağı şeker
150 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Pudingi için;
1 litre süt
1 paket çilekli puding

Üzeri için;
Pudra şekeri
Ceviz

Funika Tarifi Yapılışı
Funika tatlımız için önce un hariç tüm malzemeleri karıştırırız ve unu yavaş yavaş ilave ederiz.
Ardından elimize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde ederiz.
Tezgahı unlayıp orta kalınlıkta bir hamur açarız ve hamuru şerit şerit keseriz.
Kesilen şeritleri, yağlanmış metal huni aparatlarımızın en altından başlayıp üzerini sararız.
175 dereceye ayarladığımız fırında 30 dk üzeri hafif kızarıncaya dek pişirilir.
(Sıcakken aparatlarımız daha kolay çıkar)
Biraz soğumaya bırakırız.
Ardından içi için ocakta çilekli pudingimizi yaparız ve sıcakken içlerini kaşık yardımıyla doldururuz.
Dökülmemesi için dik bir kaba yerleştiririz.
Süslemesi için üzerine pudra şekeri serperiz ve isteğe göre ceviz, fındık vb. ile süsleyebiliriz.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim! ♡Afiyet Olsun♡