Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
5 yumurta beyazı
200 g toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
80 g un
60 g hindistan cevizi
200 ml süt
Kreması için;
5 yumurta sarısı
500 ml + 150 ml süt
2 paket vanilya puding
100-120 g toz şeker
20 g mısır nişasta
180 g tereyağı ( + 100 g pudra şekeri eğer istiyorsunuz)
Raffaello Pasta Tarifi Yapılışı
Merhaba! Bu pasta hazırlamak için çok kolaydır.
Kekimiz için önce 5 yumurta beyazı toz şeker ile çırpınıyoruz ( sert olmaya kadar).
Diğer kabında ün, kabartma tozu ve hindistan cevizi karıştırıp, yumurtalar içine koyuyoruz ve bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıyoruz ( spatula ile).
Hamur hazırdır ve 20 – 25 dk pişiriyor lazım (pişirmek süresi – fırında göre hal ediyoruz, ama keki beyaz kalmak lazım); 180 derece önceden ısıtılmış fırında.
Hazır ve sıcak keki üstünde 200 ml süt döküyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz. (Yani sıcak kek ve soğuk süt, ama aslında soğuk kek ve sıcak süt olabilir).
Kreması için önce 5 yumurta sarısı, şeker, nişasta, vanilya puding tozu ve 150 ml süt karıştırıyoruz.
Diğer tarafta 500 ml süt kaynatıyoruz ve sonunda puding yapıyoruz ve soğutmak için bırakıyoruz.
Son olarak tereyağı çırpınıyoruz ve soğuk puding ekliyoruz.
Bu krema keki üstünde koyuyoruz.