Üzümlü kadınbudu
6 kişilik
Malzemeler
400 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 yumurta
1 soğan
2 çorba kaşığı un
Yapılışı: Kıymanın yarısıyla rendelenmiş soğanı tavada 5 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra da içine pişmeyen kıymayı, haşlanmış pirinci baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Daha sonra şekil verip una sonrada yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Ariyet olsun.
Üzümlü kadınbudu
6 kişilik
Malzemeler
400 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 yumurta
1 soğan
2 çorba kaşığı un
Yapılışı: Kıymanın yarısıyla rendelenmiş soğanı tavada 5 dakika kavurun. Bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra da içine pişmeyen kıymayı, haşlanmış pirinci baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Daha sonra şekil verip una sonrada yumurtaya bulayıp yağda kızartın. Ariyet olsun.