Kuzu Etli Dağ Kebabı
Kuzu etli dağ kebabı malzemeleri
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kg kuzu eti
3 diş sarımsak
5 taze soğan
2 kabak
2 havuç
2 patates
250 gr taze fasulye
1 kereviz
1 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Kuzu etli dağ kebabı hazırlanışı
Kuzu etli dağ kebabı:
Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını ilave ettiğiniz tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar halinde kesilmiş kuzu etini ilave edip birlikte kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Doğradığınız taze soğan ve sarımsağı ilave edin. Suyu azalırsa, su ilave edebilirsiniz. Diğer tarafta patatesi, havucu, kabağı, taze fasulyeyi, kerevizi kalın jülyen olacak şekilde doğrayın. Etler hafif pişince önce havuç ve taze fasulyeleri ilave edin. 5-10 dakika sonra dereotu hariç bütün sebzeleri ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Sebzeler ve et pişince kıyılmış dereotunu, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip karıştırın. üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.
Kuzu etli dağ kebabı artık hazır, afiyet olsun.