Bademli Tavuk Tarifi

Bademli Tavuk Tarifi

1.5 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz
1 adet soğan
2 adet tavuk göğsü
100 gr. badem
1 paket büyük patates cipsi

Unu 1 çorba kaşığı margarinde kavurun, süt ilave edin, koyulaşıncaya kadar pişirin. Peynir rendesini de ekleyip, ocaktan alın. Tuz ve karabiber koyup, 5 dakika mikserle çırpın. Rendelenmiş soğanı kalan margarinle kavurun. Yağlanmış fırın kabına yayın. Haşlanıp doğranmış tavuk göğüslerini soğanların üzerine yayın. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bademleri koyun. Peynirli sosu üzerine dökün. Patates cipslerini de en üste yayın ve 270 derecelik fırında 25 dakika pişirin.