Tereyağlı Karides
Tereyağlı Karides
Kalabalık arkadaş toplantılarında nefis atıştırmalıklar ikram etmek istiyorsanız; tereyağlı karides tarifini deneyebilirsiniz. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan karides; ara sıcak olarak da tercih edilebilir.
Tereyağlı Karides
Malzemeler,
1 kilo temizlenmiş karides
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş temizlenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Su
Lavaş ekmeği
Sosu için,
2 adet olgunlaşmış avokado
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı,
Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.
Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynayan suya karidesleri ekleyin.
Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın.
Sürenin sonunda karidesleri süzün.
Tavaya tereyağını alıp eritin.
Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın.
Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin.
Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin.
Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın.
Afiyet olsun.