Bağışıklık Sistemini Güçlendiren En İyi 10 Şifalı Bitki, Takviye ve Yağlar
Bağışıklık sisteminizi nasıl artıracağınız arayışı içindeyseniz, daha fazla aramanıza gerek yok. Sizlerle paylaşacağımız bu 10 antimikrobiyal, bağışıklık uyarıcı ve antiviral takviyeleri ve uçucu yağlar, Evde kendi sağlığınızı iyileştirmek için yeterli olacaktır.
Soluyarak, yutarak veya cildimiz ve mukoza zarlarında yaşayan organizmalara sürekli olarak maruz kalırız. Bu organizmaların hastalığa yol açıp açmayacağına, vücudumuzun savunma mekanizmalarının veya bağışıklık sisteminin bütünlüğü kararlaştırıyor. Bağışıklık sistemimiz düzgün bir şekilde çalıştığında bunu fark etmiyoruz bile. Ancak düşük veya çok aktif bir bağışıklık sistemimiz olduğunda, enfeksiyonlar ve diğer sağlık sorunu yaşama riski daha yükseliyor. Bağışıklık sisteminizi nasıl artıracağınız arayışı içindeyseniz, daha fazla aramanıza gerek yok. Sizlerle paylaşacağımız bu 10 antimikrobiyal, bağışıklık uyarıcı ve antiviral takviyeleri ve uçucu yağlar, Evde kendi sağlığınızı iyileştirmek için yeterli olacaktır.
Bağışıklık Sistemi Nedir?
Bağışıklık sistemi vücudu virüslerden, bakterilerden veya yabancı maddelerden koruyan etkileşimli bir organ, hücre ve protein ağıdır. Bağışıklık sistemi, bakteriler, virüsler, parazitler veya vücuda giren mantarlar gibi patojenleri nötralize etmek, uzaklaştırmak, etkisiz hale getirmek ve hastalık nedeniyle değişen vücudun kendi hücreleri ile mücadele etmek için çalışır. Bağışıklık sisteminin hücreleri kemik iliği kaynaklı olup, daha sonra periferik dokuları korumak için göç ederler. Kan dolaşımını sürdürürler ve lenfatik sistem adı verilen damarların özel sisteminde bulunurlar. Bağışıklık sistemimiz düzgün bir şekilde çalıştığında bunu fark etmiyoruz bile. Bağışıklık sistemimizin performansı tehlikeye girdiğinde hastalıkla karşı karşıya kalırız. Düşük kapasite çalışan Bağışıklık sistemi ağır enfeksiyonlar ve immün yetmezlik tümörleri ortaya çıkarırken, aşırı aktivite alerjik ve otoimmün hastalıklara neden olur.. Vücudumuzun doğal savunmalarının düzgün çalışabilmesi için, bağışıklık sistemi "benden" ve "benden olmayan" hücreler, organizmalar ve maddeler arasında ayrım yapabilmelidir. Bakterilerin, mantarların ve virüslerin yüzeyindeki "Benden Olmayan" proteinleri içeren maddelere antijenler denir. Bağışıklık sisteminin hücreleri bir antijenin varlığını tespit ettiğinde, bağışıklık sistemi kendisini bilinen patojenlere karşı hızlı bir şekilde savunmak için önceden depolanan anıları hatırlar. Bununla birlikte, kendi hücrelerimizin de yüzey proteinleri vardır ama bağışıklık sistemimiz onlara karşı etkili değildir. Normalde bağışıklık sistemi, bu hücrelerin proteinlerini "benden" olarak tanımlamayı daha erken bir aşamada öğrenir. Ancak kendi vücudunu "benden değil" olarak tanımladığında buna bir otoimmün reaksiyon denir. Bağışıklık sistemi ile ilgili şaşırtıcı şey, vücudun zamanla değişen bakterilere veya virüslere karşı savaşabilmesi için sürekli adapte olması ve öğrenmesi gerektiğidir. Bağışıklık sisteminin iki parçası vardır . Birincisi, doğuştan gelen bağışıklık sistemi patojenlere karşı genel bir savunma olarak çalışır ve ikinci olarak adaptif bağışıklık sistemi vücudumuzun önceden temas ettiği çok spesifik patojenleri hedef alır. Bu iki bağışıklık sistemi, bir patojene veya zararlı bir maddenin herhangi bir reaksiyonunda birbirini tamamlar.