Antik Mısır'da uygulanan şaşırtıcı gebelik, cinsiyet ve doğum kontrolü yöntemleri!
Sir Flinder Petrie isimli bilim insanının 1862 yılında bulmuş olduğu bir Papirüs Antik Mısır ile ilgili oldukça ilginç bilgiler veriyor. Kahoun Papirüsü, Smith Papirüsü ve Ebers Papirüsü'nde bulunan sağlık ile ilgili bilgiler tıp anlayışıyla ilgili farklı uygulamaları gün yüzüne çıkardı.
1. Hamilelik şüphesini doğrulamak için buğday ve arpa dolu torbalara idrar yapılırdı.
Hamilelik şüphesi olan bir kadın her sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı doldurur. Aynı işlemi hamilelik şüphesi bulunmayan başka bir kadın da yapar. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarını yaptığı torbalar diğerinden önce çimlenirse, gebelik tescillenmiş olurdu.
2. Hamilelik şüphesi olan bir kadın her sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı doldurur.
3. Aynı işlemi hamilelik şüphesi bulunmayan başka bir kadın da yapar.
4. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarını yaptığı torbalar diğerinden önce çimlenirse, gebelik tescillenmiş olurdu.
5. Bu yöntemle bebeğin cinsiyeti de tespit edilebiliyordu.
6. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek olduğu anlaşılırdı.
7. Arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olurdu.
Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etti.
8. Mısırlılar, kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına akşam yatarken sarımsak veya soğan yerleştirirlerdi.
Sabah kadın uyandığında genzinde sarımsak veya soğan kokusu duyarsa tüplerinin açık olduğu ve gebe kalmasına bir engelin olmadığı anlaşılırdı. Koku duyulmazsa kadının tüplerinin kapalı olduğu, bu nedenle hamile kalamayacağı sonucuna ulaşırlardı.
9. Doğum kontrolü içinse kadının rahminin içerisine paslanmayan metallerden olan altın veya gümüş yüzük konulurdu.
Arap kervancılar da bu yöntemi öğrenip, uzun çöl seyahatlerinde dişi develerin gebe kalmalarını önlemek için rahimlerinin içerisine temizlenmiş çakıl taşı doldururlarmış.