İstiklâl Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz
Allah(cc) Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.
İstiklâl Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz
Allah(cc) Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.
Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum..Prof. Dr. Aziz Sancar
Aminnn. Rahmetle, sevgi ve saygı içerisinde anıyoruz.
Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından, Türkiye için İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir.Kendi döneminde Millî Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey'in ricası üzerine arkadaşı Hasan Basri Bey kendisini ulusal marş yarışmasına katılmaya ikna etti. Konulan 500 liralık ödül nedeniyle başlangıçta katılmayı reddettiği bu yarışmaya, o güne kadar gönderilen şiirlerin hiç biri yeterli bulunmamıştı ve en güzel şiiri Mehmet Âkif'in yazacağı kanısı mecliste hâkimdi. Mehmet Âkif'in yarışmaya katılmayı kabul etmesi üzerine kimi şairler şiirlerini yarışmadan çektiler. Şairin orduya ithaf ettiği İstiklâl Marşı, 17 Şubat günü Sırât-ı Müstakîm ve Hâkimiyet-i Milliye'de yayımlandı. Hamdullah Suphi Bey tarafından mecliste okunup ayakta dinlendikten sonra 12 Mart 1921 Cumartesi günü saat 17:45'te ulusal marş olarak kabul edildi. Âkif, ödül olarak verilen 500 lirayı Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Darü'l-Mesâî vakfına bağışladı.
Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum..Prof. Dr. Aziz Sancar
İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı kutlu olsun
12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşımız,
Türklerin ezeli karakteri olan özgürlük ve bağımsızlık aşkını, mertlik ve kahramanlığını,
yine bu karaktere dahil olan daha birçok erdemi ve ayrıcalığı çok büyük bir ehliyetle ifade eden eşsiz bir eserdir.
İstiklal Marşı’mızın TBBM Genel Kurulu’nda defalarca okunup
büyük takdir ve heyecanla ayakta alkışlanarak kabul edilişinin 97. yılı Kutlu olsun.
Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın..
Konu adamlığa geldi...
Sen kalk istersen.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)