İyi meyve seçmenin püf noktaları

Meyvenin iyisini seçebilmek için bu önerilere kulak verin.

Meyve alışverişi mutfağımızda büyük bir öneme sahiptir. Pazardan veya marketten aldığınız meyveler ertesi gün çürüyorsa veya yenmeyecek hale geliyorsa bu durumda meyve seçerken bazı hatalara düşüyor olabilirsiniz. Meyvenin iyisini seçebilmek için bu önerilere kulak verin.

Muz

En iyi muz sarı renkli ve üzerinde kahverengi benekleri olan muzdur. Eğer yeşil renkte muz aldıysanız hızlı bir şekilde olgunlaşmasını sağlamak için kese kâğıdının içerisine koyup olgunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Muzu aynı zamanda buzdolabında saklamamaya özen gösterin. Çünkü muz kendi kendine sürekli olgunlaşan bir meyvedir ve bu süreçte etilen gazı yaydığı içn diğer meyve ve sebzelerinizin bozulmasına neden olur.

Armut

Armut alırken sıkı ve hafif yumuşak olmasına dikkat edin. Armudun cinsi ne olursa olsun tam yeşil olan değil hafif bir sarı renge sahip olan armutları seçmeye özen gösterin.

Nar

Nar alırken yumuşak olanları değil sert ve ince kabuklu olanları tercih edin. Üzerinde çatlaklar olan nar çürümeye yüz tutmuş olanlardır. Bu nedenden dolayı çatlakları olan ve ellediğinizde tanalerini hissettiğiniz narları almayın.

Kivi

Kiviye alırken, dokunduğunuzda esneyen ve hafif yumuşak olan kivileri almaya özen gösterin.

Avokado

Avokado satın aldığınızda avucunuza alıp hafif bir şekilde sıkın. Esneme varsa olgunlaşmış ve tüketilmeye hazır hale gelmiştir. Sert olan avokado henüz olgunlaşmamıştır ve beklemeniz gerekir.

Ananas

Ananas alırken sap kısmını koklamayı ihmal etmeyin. Eğer güzel bir koku alıyorsanız ananas lezzetli ve suludur.