Milli İstihbarat Teşkilatı yani bilinen adıyla MİT 1965 yılında kurulan, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine, varlığına, bağımsızlığına, güvenliğine ve milli gücünü meydana getiren tüm unsurlarına karşı, mevcut olan tüm tehditler hakkında bilgiler toplamak, önlem almak ve gerekli durumlarda uyarmakla görevli teşkilattır. MİT, Müselllah Müdafaa-i Milliye adıyla 1921 yılında kurulmuş daha sonra ise Milli Emniyet Hizmeti adını almış ve 1965 yılından bu yana Milli İstihbarat Teşkilatı adıyla hizmet vermektedir. Peki Milli İstihbarat Teşkilatı’na nasıl başvuru yapılır? MİT’e girmek için başvuru yapacak adaylarda aranılan şartlar nelerdir? Tüm merak ettiklerinize haberimiz devamından ulaşabilirsiniz.
Milli İstihbarat Teşkilatı’na başvuru nasıl yapılır?
Milli İstihbarat Teşkilatı, bünyesine katılmak isteyen adaylar için yeni sayılabilecek bir tarihte online olarak ulaşılabilecek bir başvuru formu hazırlamıştır. Adaylar bu başvuru formu’nu doldurarak uzmanlık alanlarına göre uygun kadrolara başvuru yapabilmektedirler. MİT’e yapacağınız başvurular değerlendirmede kalacak olup, uygun görüldüğü taktirde ise dönüş yapılacaktır. Özgeçmiş formu; yabancı dil, iş tecrübesi, sağlık gibi bilgilerin istenildiği 14 farklı bölümden oluşur. Başvuru formu tek bir seferde ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Özgeçmiş bıraktıktan sonra 3 aylık bir süre geçmeden özgeçmişiniz üzerinde güncelleme gerçekleştiremezsiniz.
Milli İstihbarat Teşkilatı iş başvurusu sırasında ; istihbarat uzmanı, arapça dil uzmanı, sinyal analiz ve uygulamaları uzmanı, uydu haberleşme uzmanı, coğrafi bilgi sistemleri uzmanı, görüntü analiz uzmanı, görüntü ses işleme uzmanı, haberleşme sistemleri uzmanı, yazılım uzmanı, haberleşme yazılımları geliştirme uzmanı, donanım geliştirme uzmanı, mobil uygulama geliştirme uzmanı, ağ yönetim uzmanı, sistem yönetim uzmanı, veri tabanı yönetim uzmanı, bilişim güvenliği ve internet teknolojileri uzmanı, veri madenciliği uzmanı, sistem analizi uzmanı, mekanik sistem tasarım uzmanı kadrolarına başvuru yapabilmektesiniz. Ancak MİT’e başvuru yapmadan ve başvuru formunu doldurmadan önce aşağıda bulunan başvuru şartlarını detaylı okumanızı öneririz.
Milli İstihbarat Teşkilatı İş Başvuru Şartları Nelerdir?
Milli İstihbarat Teşkilatı yani MİT bünyesinde olan kadro ve pozisyonlara iş başvurusu yapmak isteyen adaylardan aşağıda bulunan şartlar aranmaktadır.
- Türk Vatandaşı olmak
- 18 yaşını doldurmuş olmak
- En az ortaokul mezunu olmak ve/veya özel görevin gerektirdiği fakülte veya yüksek okullardan mezun olmak
- Kamu haklarından mahrum bulunmamak
- Teşkilatın mevzuatına göre atanmaya engel hali bulunmamak
- Fakülte ve yüksek okul mezunları için 30 yaşını doldurmamış olmak (Özel durum: Dalında doktora veya lisans üstü eğitim yapmış olanlar için esas olan 32 yaş)
- Askerlik hizmetini yapmış olmak. (Özel durum: İstihbarat uzman yardımcısı, mühendis ve teknik analizci branşlarında askerlikten tecilli personel de istihdam edilebilir.)
Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) İş Başvurusu
MİT Müsteşarlığınca yürütülen hizmetin gereği eğitim geçmişine ve uzmanlığa sahip personel istihdam edilmektedir. MİT’e her sene binlerce aday özgeçmiş bırakmakta ve bir o kadar aday da MİT tarafından sunulan ilanlara başvuru yapmaktadır. Başvuruları kabul edilen adayları uzun, rekabetçi ve elemeli aşamalardan oluşan bir sınav süreci beklemektedir. Bu süre zarfında adaylar; yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavlara, çeşitli psikolojik testlere, sağlık kontrolüne ve mülakata tabi tutulmaktadır.
Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT ) İş Başvurusu Formu İçin TIKLAYIN
Karşınıza çıkacak alanda öncelikle TC. Kimlik Numarası, Ad, Soyad, Doğum Yılı ve resimde görmüş olduğunuz doğrulama kodunu yazarak sorgula butonuna tıklıyoruz ve ardından MİT Kariyer sayfasına ulaşıyoruz. Burada iş başvurusu yapmak istediğiniz bölümü seçmeniz ve formda yer alan tüm alanları eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Aksi durumda değerlendirmeye alınmaz. Bunların yanında ön başvurusu kabul edilmiş istihbarat görevlisi adaylar için sınav tarihi itibariyle son 5 yıl içinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan KPSSP1, KPSSP2 veya KPSSP4 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzerinde puan aldığını, Yabancı dilde ise Kamu Personeli Dil Sınavı’ndan (KPDS) 70 ve üstü puan aldığını ya da KPSS’nin yabancı dil bölümünden en az 42 soruyu doğru yanıtladığını veya TOEFL’dan en az PBT: 470, CBT: 155 ya da IBT: 65 derecesi aldığını gösterir belgeler talep edilmektedir. Mütercim tercüman adayları için ise, son 2 yıl içinde girilmiş Kamu Personeli Dil Sınavı’ndan (KPDS) 80 ve üstü puan almış olduğunu ya da KPSS’nin yabancı dil bölümünden en az 48 soruyu doğru yanıtladığı veya TOEFL’dan en az PBT: 490, CBT: 185 ya da IBT: 75 aldığını gösterir belgeler talep edilir.
MİT’e nasıl girilir, MİT ajanı nasıl olunur, MİT personel alımı, MİT iş başvuru şartları, yaş sınır, bayan personel alımı, MİT iş başvurusu formu gibi konularda detaylı ön bilgilendirmelerde bulunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz.