Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Zeytinyağlı kereviz yapılışı. Kerevizi sevenler için lezzetli bir tat zeytinyağlı kereviz tarifimiz.
Malzemeler
bir adet kereviz
dört adet havuç
iki adet patates
yarım su bardağı zeytinyağı
bir su bardağı konserve bezelye
bir çay kaşığı şeker
iki yemek kaşığı un
iki adet limon
bir tatlı kaşığı tuz
dereotu
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır
Kerevizin kabuğunu soyup, kalın dilimler halinde kesiyoruz. Diğer taraftanda bir kabın içine limonları sıkıp tuz, un ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosun içine dilimlediğimiz kerevizleri batırıp çıkartıyoruz. Sonra yayvan bir tencereye koyuyoruz. Üstüne küp küp doğradığımız patatesleri, patateslerin üstüne havuçları koyuyoruz. Daha sonra kalan sos ile birlikte zeytin yağını ve tuzunu ekliyoruz. 30-45 dk kadar orta ateşte yemeğimizi pişiriyoruz, ocağı kapatmaya yakın bezelyeleride ekleyip bir süre daha pişiriyoruz. Soğuk servis yapınız servis yaparken üzerini derotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.