Yaz aylarında çok tercih edilen hafif zeytinyağlı bezelye tarifi. Bezelye yemeği nasıl yapılır? Zeytinyağlı bezelye yapılışı. Bezelyeli yemek hazırlanışı.
Malzemeler (4 kişilik)
Yarım kilo bezelye
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 adet domates
1 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 buçuk su bardağı su
Zeytinyağlı Bezelye Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle tenceremizde yağımızı kızdırıp, küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı güzelce kavuruyoruz. Sonra üzerine rendelediğimiz domateslerimizi ve salçalarımızı ilave ediyoruz. Bir kaç dakika sonra içine suyumuzu da ilave edip bir taşımlık kaynatıyoruz. Daha sonra soyduğumuz patatesleri ve havuçlarımızı küçük küçük ve küp şekline doğruyoruz. Kaynayan suyumuzun içine tuzumuzu, bezelyemizi, patateslerimizi ve havuçlarımızı da ilave edip, 20-25 dk. orta ateşte pişiriyoruz. Yaz aylarında çok tercih edilen hafif zeytinyağlı bezelyemiz hazır. Afiyet olsun.