Kavrulmuş erişte nasıl yapılır ? Hamur işi tarifleri nden, kavrulmuş erişte tarifi hazırlanışı. Resimli ve kolay kavurulmuş erişte yapılışı ve kolay yapımı.
Malzemeler
3 su bardağı ev yapımı erişte
sıvı yağ
tuz
karabibe
süslemek için domates biber
Kavrulmuş Erişte Tarifi
Yayvan bir tencereye sıvı yağı döküp yağı kızdırdıktan sonra erişteleri ekliyoruz. Eriştelerin rengi değişene kadar kavuruyoruz. Eriştelerin rengi döndükten sonra üzerini geçecek kadar kaynak su ilave ediyoruz. Üzerine karabiber ve tuzunu da ilave edip pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra pilav gibi bir kenara alıp demlenmesini bekliyoruz. Suyunu süzme gibi bir durum yok. Erişteleri pişirecek kadar su ilave ediyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.