Ailesine küsünce 4 gün boyunca samanlıkta saklanan adam

Bolu’daki Çavuşlar Çiftliği köyünde yaşayan 48 yaşındaki 4 çocuk babası Ahmet Türk kayboldu ve ailesi jandarmaya haber verdi. Jandarmayla birlikte köylüler 4 gün Türk’ü aradı. Köyün çeşmesinde su içerken görülmesi üzerine bulunan Türk, “Evdekilerle tartıştık. Ben de onlara kızarak komşumun samanlığına saklandım. Beni merak etmelerini istedim. Beni ararlarken de onları izledim" dedi.

Yurdumdan insan manzarası… Kısaca “Küstüm, saklandım” diyor. Aslında yeterince masum bir gerekçesi var. Var da… Bunu söyleyen 48 yaşını almış, 4 çocuklu bir baba olunca, durum biraz enteresanlaşıyor. Ne de olsa bizim bu yaşa kondurduğumuz olgunluk, hoşgörü, hayat basamağında zihin ve ruh olarak gelişmek gibi büyük kavramlar var. Hele bir de ‘baba rolü’ işin içine girince, çocuklara iyi örnek olmak da gerekiyor. O zaman durum biraz daha karışıyor. Düşünsenize çocuklar şimdi birbirlerine küstüğünde “E ne varmış? Sen de küsüp saklanmıştın. Hem de 4 gün!” diye cevap verebilirler babalarına. Aldın mı başına hiç yoktan derdi?
Bir de “Beni ararlarken dışarıdan onları izledim” açıklaması var. Çocukken annemize, kardeşimize kızardık da yatağın altına saklanırdık ya hani, oradan da gizli gizli seyrederdik, dinlerdik konuşmalarını. Anca gönlümüz olunca çıkardık yatağın altından. O misal mi acaba?
Valla kişisel gelişimciler "İçindeki çocuğu canlı tut" derken bunu mu kastettiler bilemiyorum. Gülümseten bir hikaye olsa da, diyorum ki; “Acaba yaş almak yetişkin olmaya yetiyor mu? Biz büyüdüğümüzü düşünüyoruz, oysa içimizde hep bir çocuk mu kalıyor? Hatta arada bir küsüp, başını alıp gidiyor?"