Saç rengi seçerken ne beklediğinize karar vermelisiniz. Beyazları kapatmak mı istiyorsunuz, rengini açmak mı, yoksa koyulaştırmak mı?

Her kadın aynaya baktığında kendinde bir değişiklik görmek ister. Bunun da en kolay yolu saç rengini değiştirmektir. Ancak çalışan kadınlar için kuaförde zaman harcamak, bir başka zamandan çalmak anlamına geldiği için çoğu kez böylesi değişiklikler arka plana atılır. Bu nedenle artık her gün daha fazla kadın gerek zamandan ve paradan tasarruf etmek, gerekse sadece denemek amacıyla saçını evde boyamayı tercih ediyor.

Saç boyamaya başlamadan önce ten renginize ve yüz ifadenize en uygun saç boyası rengini bulmanız gerekiyor. Eva Herzigova, Elle Macpherson, Naomi Campbell ve Jerry Hall gibi birçok ünlünün saç stilisti Sascha Breuer, 'Saç renginizin güzel, enerjik ve hayat dolu olmasını sağlamak sizin elinizde.

Önce yeni saç renginizden ne beklediğinize karar vermelisiniz. Beyazları kapatmak mı istiyorsunuz, rengini açmak mı istiyorsunuz, yoksa koyulaştırmak mı? Aynı zamanda ten renginize neyin gittiğini de biliyor olmanız önemli...

Kaşlarla Uyumlu Olmalı..
Ayrıca kaşlarınız çok koyu ise soğuk renkler, açık renk ve ince ise daha sıcak renkleri seçmeniz sizin için çok daha uygun olacaktır' diyor. Sarışınlar için belirgin çizgilerin geçmişte kaldığının altını çizen Breuer, esmerler için ise saç rengindeki bütünlüğe ve rengin yoğunluğuna önem vermelerinin daha doğru olacağını belirtiyor. Kızıl saçlı kadınlara ateşli ve parlak bir görünümü hedeflemelerini, solmuş ve canlılığını yitirmiş kırmızı tonlardan kaçınmalarını tavsiye eden Breuer şöyle devam ediyor: 'Köpük boyayı uygulamak için hazırlama şişesine rengi ekleyin, çalkalayın ve sıkarak köpüğü doğrudan eldivenli elinize dökün. Boyayı saçlarınızın tamamına uygulayın ve damlamayı önleyen formül sayesinde rengin bütün yoğunluğuyla ortaya çıkmasını beklerken evinizde özgürce hareket edin' diyor.

Tülin Şahin saçlarını evde boyuyor..
'İşim gereği, saçlarımın rengi, sağlığı, parlaklığı, canlılığı hep ön planda' diyen ünlü manken Tülin Şahin şunları söylüyor; 'Eskiden evde saç boyamanın zahmetli bir iş olduğunu düşünürdüm. Koleston Yoğun Renk Veren Köpük Saç Boyası sayesinde evde tekrar saç boyamaya başladım. Çünkü bu köpük saç boyası akmıyor. Her iki elimi de kullanabildiğim ve hızlıca uygulayabildiğim için hiçbir noktayı atlamadım. Sadece karıştırdım, çalkaladım ve köpüğü sürdüm, sanki şampuan kullanır gibi...'