Antropolog, insan davranışlarını, psikolojisini ve dilini inceler, üzerinde çalışır ve belgeler. Kabaca antropoloji bilimi, insan bilimidir. Eğer insan doğası, psikolojisi, biyolojisi ve tarihi ile ilgileniyorsanız, siz de gerekenleri yaparak bir antropolog olabilirsiniz. Antropologun görevi ‘’İnsan nedir, neden vardır?’’ gibi sorular sormaktır. İnsanlık tarihini işlerler, kültürleri incelerler ve tüm bunları psikoloji yardımıyla açıklarlar.
Genel Bakış
Antropoloji, oldukça kapsamlı bir daldır ve neredeyse tüm antropologlar kariyerlerini 4 dala ayırarak şekillendirirler. Bunlar kültürel, dilbilim, biyolojik antropoloji ile arkeolojidir. Antropolog olduğunuzda kendinizi çok çeşitli bir çevrede, bölümde çalışıyor olarak bulabilirsiniz. Ayrıca birçoğu, üniversitelerde araştırma ve öğretme görevi ile de iş bulabilmektedir. Bir diğer çalışma alanı da arkeolojik alanlardaki kazılarda, tüm dünyayı seyahat ederek insan bilime üzerine araştırmalar yapmaktadır.
Antropoloji İş Tanımı
İnsanlığı daha iyi anlamak için yapılan çalışma, kayıtlar ve araştırmaların hepsi, antropoloji ile alakalıdır. 4 bölüme ayrılır.
Kültürel Antropoloji: Geçmiş ve günümüzdeki insan aktiviteleri ve toplum yaşantısını farklı yollardan ele alarak araştırmaktır.
Biyolojik Antropoloji: İnsan formunun ve bu formun zamanla nasıl değiştiğini araştırmaktır.
Dilbilim Antropoloji: İnsan dili, konuşması ve iletişimini çalışmaktır.
Arkeoloji: Yapı ve binaları gözlemlemek, çalışmak ve tüm bunların insanların davranışına olan etkisini araştırmaktır.
Antropolog Olmak İçin Eğitimsel Nitelikler
Eğer bir antropolog olmayı düşünüyorsanız, kesinlikle kariyerinizin büyük bir bölümünü akademik olarak geçirmeniz gerektiği gerçeğini bir an önce kabullenmelisiniz. Antropolog olmak, özellikle fark yaratan bir tanesi olmak için akademik hayatın basamaklarını tek tek tırmanmalı ve sonunda doktora ile bu dalı bitirmelisiniz.
Öncelikli olarak,üniversitede insan bilimleri ile alakalı tüm dersler ve yabancı dil notlarınızı, eğitiminizi en üst seviyede tutmalısınız. 4 yıllık eğitimi başarı ile bitirdikten sonra, master yapmalı, doktora ile de fark yaratmalısınız.
Yapılabilecek en iyi şey, en kısa zamanda ‘’öğretici’’ haline gelmektir. Üniversitede ders vermeye başladıktan sonra, kendi sınıflarınıza sahip olabilir, ardından kendi belgelerinizi, kitap ve tezlerinizi yazmaya başlayabilirsiniz. Genellikle master ya da doktora yaparken de tez ve kendi araştırmalarınızı yayınlama fırsatı elde edebilirsiniz.
Genel olarak kariyer yollarınız şunlardan ibarettir;
♥ Arkeolog
♥ Tarihçi
♥ Arşiv ve Tarim Bilimci
♥ Üniversite Eğitimci
♥ Sosyolog