Nörobilim terimi sinir sisteminin bilimsel çalışmasını ifade eder. Kelime, “sinir” ve “bilim” anlamına gelen “nöron” kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir.
Sinirbilim, moleküler, hücresel, fonksiyonel ve yapısal unsurların yanı sıra evrimsel, tıbbi ve sayısal yönleri de içeren sinir sisteminin tüm bilimsel yönleriyle ilgilidir.
Çalışılan ana alanların bazı örnekleri şunlardır:

  • Nöronal sinyal ve aksonal bağlantı modelleri
  • Nöronal gelişim ve biyolojik fonksiyon
  • Nöral devre oluşumu ve refleksler, duyu, hafıza, öğrenme ve duygusal tepkide fonksiyonel rol
  • Sinirsel devrelerle ilgili psikolojik fonksiyonları ele alan bilişsel sinirbilim
  • Hastalık tanısında beyin görüntüleme

Nörobilimciler, nasıl yapılandırıldığını, nasıl işlediğini, nasıl oluştuğunu, nasıl işlediğini ve nasıl değiştirilebileceğini anlamak için sinir sisteminin tüm unsurlarını araştırırlar.
Sinir sistemi, nöronların vücudundaki nöronal, kas ve glandüler aktiviteyi etkileyen uzak bölgelere sinyalleri aktarabilen ve aktaran aksonlar olarak adlandırılan uzun filamentleri yansıttığı özel sinaptik bağlantılarla birbirleriyle ve diğer hücrelerle iletişim kuran birbirine bağlı nöronların bir araya getirilmesidir. son noktalar.
Nörobilimciler, temel olarak nörobilim alanında veya ilgili bir alanda doktora derecesine sahip olan temel bilim araştırmacılarıdır. Daha sonra doktora sonrası araştırmalarda çalışabilir ya da tıp doktoru olmaya devam edebilir ve daha sonra nörobilim alanında uzmanlaşabilirler.
Nörobilimciler sıklıkla Alzheimer hastalığı gibi birçok nörolojik hastalığın genetik temelini anlamaya ve tedavi ve tedavi için stratejileri tanımlamaya katkıda bulunurlar. Nörobilimciler ayrıca şizofreni ya da davranış bozuklukları gibi ruhsal bozukluklarla ilgili araştırmalarda yer alabilirler.