Bilgiler :
KlMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bek letilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde birkaç defa 0,5-1 gr içilir.
KARANFİL: Yemeklerden sonra 1-2 adet karanfil ağızda çiğnenir.
Toz karanfil, sarımsakla ezilir, macun haline getirilir, sabah aç karna bir miktar yenilir.
DERE OTU TOHUMU: Dere otu tohumu ağızda çiğnenerek kullanılır.
UDlHlNDl: Udihindi ağızda çiğnenir veya kaynatılıp gargara yapılır.
AK-KARA KIZIL AĞAÇ: Ağaç yaprakları kaynatılır, elde edilen su ile ağız çalkalanır.
DAR-I FÜLFÜL: Günde 2,5 gr toz halinde şekerle beraber yeni lir.
MİNE ÇİÇEĞİ: Mine çiçeği haşlanır suyu ile gargara yapılır.
ARDIÇ TOHUMU: Ardıç tohumu yenilir.
SERVİ KOZALAĞI: Bir miktar kozalak ağızda çiğnenir.
TURUNÇ YAPRAĞI: Turunç yaprağı ağızda çiğnenir (sigara, soğan ve emsali koku veren şeylerde).
MERSİN YAPRAĞI: 50 gr taze mersin yaprağı, 50 gr siyah üzümle dövülür, sabah aç karna-gece yatarken 1 ceviz büyüklüğünde yenilir. 15 gün kadar devam edilir.
ÇÖREKOTU: Çörekotu yenilir.
HÎNT NARI: Hint narı meyvesi veya çiçekleri sirke ile kaynatılır, gargara yapılır.
BESBASE: Besbase ağızda çiğnenir.
BOSTAN KARANFİLİ: Bostan karanfili kökü veya çiçeği kaynatılır, suyu ile ağız çalkalanır.
BURÇAK: Burçak toz haline getirilir, günde 2-3 gr içilir.
BAL: Bal sirke ile karıştırılıp, ağız çalkalanır.
BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: Böğürtlen yaprağı çiğnenir.
KEREVİZ: Kereviz yapraklan çiğnenir.
ACI BADEM:Acı badem çiğnenir.
BİBERİYE: 1 bardak kaynar suya, 10, 20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, ılık halde gargara yapılır.
TURP: Turp balla pişirilip yenilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ: Hindistan cevizi balla macun yapılıp yenilir (mideden olan ağız kokusunu gi derici).
ANASON: 50 gr anason, 50 gr süsen kökü, 50 gr rezene, 50 gr kimyon karıştırılır, 1 bardak su ya, 5-10 gr konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 defa gargara yapılır.
ADAÇAYI: Adaçayı 30 gr, kakule 15 gr, lavanta çiçeği 30 gr karıştırılır, 1 bardak suya, 5-10 gr konur,
10 dk kaynatılır, günde 3 defa gargara yapılır.
PIRASA YAPRAĞI: Pırasanın yaprağı, defne tohumu veya yaprağı ile iyice ezilir. Bu terkiple dil ve dişler iyice ovulup temizlenirse ağızdaki bütün kokuları giderir.