Bitkisel Receteler
Akciğer Kanaması İçin Bitkisel Reçeteler
Bilgiler :
PİÇ KENEVİR: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.
ÇOBAN ÇANTASI: 4 bardak so ğuk suya, 4 tatlı kaşığı ufalanmış bitki konur, 8 saat bekletilir, 1 günde tüketilir.
ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Andız otu kökleri toz haline geti rilir, günde 2-10 gr balla yenir.
BALLI BABA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 4 gr çiçek-yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
TIBBİ KESTERE: Tıbbı kestere sirkesi yapılır, günde 1-2 kaşık içilir.
ARDIÇ TOHUMU: 1 bardak su ya, 8 gr hafif ezilmiş ardıç tohumu konur, 10 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 3 bardak içi lir. 1 ay devam edilir.
TARÇIN: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tarçın konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. 1 ay devam edilir.
TARÇIN ESANSI: Bir miktar kay nar suya, 1 çay kaşığı tarçın esansı karıştırılır, buharı teneffüs edilir.