Bitkisel Receteler


Bağırsak Ağrısı İçin Bitkisel Reçeteler

Bilgiler :




TARÇIN TOZU: 1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Tarçın toz halinde günde birkaç defa 0,10-0,40 gr şekerle yenilir.

TARÇIN KABUĞU :Tarçın ka buğu çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

TARÇIN YAĞI : Günde 2-5 dam la şekerle alınır (fazlası sindirim sistemini tahriş eder). zencefil tozu: 1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (gazın sebep olduğu şiddetli ağrılarda).

ZENCEFİL KÖKÜ: Zencefil kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

ÜZERLİK TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2 de fa 1 bardak içilir.

HATMİ ÇİÇEĞİ KÖKÜ: Hatmi kökü toz haline getirilir, günde 3 defa 5 gr içilir. Hatmi kökü 1 bardak suya, 20 gr hatmi kökü konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.

ÇAYIR KRALİÇESİ-TEKE SAKALI: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, 1 günde tüketilir.

REYHAN TOHUMU: Reyhan tohumu kavrulur, toz haline getirilir, 2 gr yenilir.

K. YAPIŞKAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 2-3 tatlı kaşığı bitki konur, 8 saat bekletilir, 1 günde tüketilir.

NEVRUZ OTU TOHUMU: Nevruz otu tohumu toz haline getiri lir, 5-6 gr içilir.

YUMURTA: Yumurtanın sarısın dan bir müddet içmeye devam edilir.

OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Bitki toz haline getirilir, günde 3 4 defa 1 -4 gr içilir. Tohumu toz haline getirilir, gün de 3 defa 3 gr içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan yarını fincan içilir.

TIBBİ NERGİZ-TIBBİ ÖKÜZ GÖZÜ-AYNI SAFA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 5 gr bitki ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

BOSTAN BOZAN: 1 bardak kay nar suya, 5 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa 1 kaşık içilir.

HİND SÜNBÜLÜ: Hind sünbü-lü yağından 1 gr içilir (bağırsak spazmında)

REZENE: 1 bardak kaynar suya, 4 gr rezene konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Rezene toz halinde günde birkaç defa 0,5 -1 gr içilir. ANASON: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Anason toz halinde günde 1-2 defa 0,5 -1 gr içilir.