Bitkisel Receteler
Bağırsak Nezlesi İçin Bitkisel Reçeteler
Bilgiler :
SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir, aynı miktar 5-10 dk kaynatılarak da kullanılabilir.
Taze yapraklar sıkılır, elde edilen sudan günde 3-5 bardak içilir.
ITIR ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık bitki konur, 10 dk bekletilir, 1 günde 3-4 defada tüketilir.
PİÇ KENEVİR: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık dövülmüş kenevir konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.
ZUFA OTU: 1 bardak kaynar su ya, 3 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.
PAPATYA: 1 bardak kaynar suya, 2 gr papatya konur, 10 dk bekletilir, sabah aç karna 1 bardak içi lir.
ÇOBAN ÜZÜMÜ YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.