Bitkisel Receteler
Bağırsak Ülseri İçin Bitkisel Reçeteler
Bilgiler :
HAVUÇ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.Havuç tohumu toz haline getiri lir, günde 3 defa 1-3 gr içilir.
KlMYON: Kimyon, saf zeytinyağı, arpa unu, lapa haline getirilir, günde 1 miktar yenir. Bir müddet devam edilir.
YULAF: 1 bardak suya, 10 gr yu laf konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Yulaf unundan günde 3 defa 1 tatlı kaşığı içilir.
UDiHİNDİ: Udihindi toz halin de günde 3 gr 1 fincan saf zeytin yağı ile sabahlan aç karna 3 gün içilir.(daha fazla devam edilmez) Udihindi toz halinde 3 gr 3 gr mesteki sakızı ile 1 fincan zeytin veya susam yağında eritilip içilir. Udihindi kaynatılır, bu sudan günde 6 gr içilir.
HATMİ ÇİÇEĞİ KÖKÜ: Hatmi kökü toz haline getirilir, günde 3 defa 2-5 gr içilir.
1 bardak suya, 20 gr kök konur, 5 dk kaynatılır, balla tatlandırılır, günde 1 bardak içilir.
HATMİ ÇİÇEĞİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, gün de 1 bardak içilir.
Yaprakları da aynı maksatla kullanılır.
İZLANDA YOSUNU: 1 bardak kaynar suya, 1 kaşık ince dövülmüş yosun konur, soğuyunca süzülür, 1 günde tüketilir.
KIZILCIK MEYVESİ: Taze kızıl cık meyvesi bağırsak çıbanlarına iyi gelir.
MEŞE MAZISI: Meşe mazısı toz haline getirilir, günde birkaç defa 0,5 -1 gr hap halinde alınır. 1 bardak kaynar suya, 10 gr mazı konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir, (bağırsak yaraların da)
NAR ÇİÇEĞİ: 6 gr nar çiçeği 1 kaşık kitre ile içilir.
PEKMEZ: 1 çay bardağı pekmez, 1 fincan saf zeytinyağı ile karıştırılıp sabah aç karna içilir.
PATATES: Patates sıkılır, suyu içi lir.
YUMURTA: 3 adet yumurta kabuğuyla beraber konulur, üstü basa limon sıkılır, yumurta kabukları eritildikten sonra zarı de linin Yumurta iyice çarpılır. Tül bentle süzülür, dolapta muhafaza edilir. Sabah kahvaltıdan 30-60 dk önce 2 kaşık içilir. Gece yatırken 1-2 bardak süt içilir. 2 ayka dar devam edilir.
ŞAKAYIK ÇİÇEĞİ: Şakayık çiçeği haşlanır. Suyu ile lavman yapılır.
YAVŞAN OTU: 500 gr suya, 2 ka şık bitki konur, 20 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir. HAVUÇ: 1 bardağa 1 fincan havuç suyu, 1 tatlı kaşığı lahana suyu 1 tatlı kaşığı bal konur, üzeri su ile doldurulur eritilir, günde 3-4 bardak açken içilir, 1 ,2 ay devam edilir.
KUDRET NARI: Kudret narı olgun meyveleri ezilir, balla macun yapılıp yenilir. Kudret narı yağın dan içilir.
ARPA: 2 kilo arpa, 2 kilo kuru siyah üzüm 2 si beraber bir kaba konur, üzerine 4-5 parmak geçecek kadar su konulur, arpa üzümler patlayınca kadar kaynatılır, tükenen su yerine aynı miktar su ilave edilir ve tekrar kaynatılır, süzülür, posası sıkılır, elde edilen mayi dolapta muhafaza edilir, sabahları aç karna 1 bardak içilir. 2-3 defa tekrarlanır (denenmiştir.)