Bitkisel Receteler


Bağırsakları Çalıştırmak İçin Bitkisel Reçeteler

Bilgiler :

Bağırsakları Çalıştırmak İçin bitkisel reçeteler Nelerdir? DAR-I FÜLFÜL: Dar-ı fülfül 40 gr, zencefil 40 gr, karahalile 40 gr, karanfil 20 gr toz haline getirilir, yeteri kadar balla macun yapılır, günde 1 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenilir.


CİVANPERÇEMİ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.


SOĞAN: 500 ğr ılık suya, 3 adet soğan doğranır. 1 gece bekletilir, süzülür, günde 3 defa 1 fincan içilir. Tercihan yemeklerden 30-60 dk evvel veya 1-2 saat sonra içilmelidir.


REZENE: 50 gr rezene 50 gr biberiye, 50 gr ardıç tohumu, 50 gr sinameki 4 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.

Aynı terkip toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1 çay kaşığı içilir.


ELMA: 1 bardak kaynar suya, 10 gr elma kurusu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Taze elma günde 2-3 adet kabuğuyla birlikte yenir

Elma kurusu günde 100 -150 gr yenir.

KEÇİ BOYNUZU-HARNUP: 1 bardak suya, 10 gr parçalanmış meyve konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak yemek aralarında içilir.

Meyveler toz haline getirilir, gün de 3 defa 2-5 gr içilir.

KİMYON: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kimyon konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0.5-lgr içilir.

MAYDANOZ: Maydanoz, salatalık kabuğu ile kaynatılıp içilir.

LAHANA YAPRAĞI: Lahana yaprakları salata olarak yenilir.

BEYAZ DUT MEYVESİ: Aç karna dut yenilir. Veya dut yenildiğinde üzerine su içilir.

KÜKÜRT: Günde 5-8 gr kükürt içilir. Balla veya şekerle yenir.

NOHUT: Günde birkaç defa 3-5 adet çiğ nohut yenilir. Veya toz haline getirilir, yarım -1 çay kaşığı su ile içilir.

TAFLAN: Taze taflan meyvelerinden şurup yapılıp içilir.

ACI AĞAÇ: 1 kilo suya, 5 gr acı ağaç yongası konur, 4 saat bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

BEZELYE: Yaz, kış devamlı bezelye yenilirse bağırsaklar daima yumuşak olur.

BAL: Aç karna 1 kaşık bal yenilir, üzerine ılık su içilir.

BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

SU YONCASI: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2- 3 bardak içi lir. Yemeklerden önce