Bitkisel Receteler
Bağırsakları Yumuşatmak İçin Bitkisel Reçeteler
Bilgiler :
ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
MEYAN KÖKÜ: Meyan kökü tozundan gece yatarken 1 kaşık içi lir.
KEPEK: Günde 3 defa 3-6 gr kepek su ile içilir bu miktar günde 30 gr kadar artırılabilir.
KARBAŞ OTU: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
NOHUT: Nohut ıslatılır bir müddet bekletilip yenilir veya haşlanıp yenilir.
REZENE: 50 gr rezene, 50 gr bi beriye, 50.gr ardıç tohumu, 50 gr sinameki 4 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.
Aynı terkip toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1 çay kaşığı içilir.
SÜT ŞEKERİ (LAKTOZ): 50-100 gr süt şekeri bir miktar sütle içi lir.
ÜVEZ MEYVESİ: Taze üvez meyvelerinden yenilir, üvez şurubu yapılıp içilir.
ZEYTİNYAĞI: Sabahlan aç karna 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı içi lir.
TERE-SU TERESİ: Taze bitki sı kılır, suyundan günde 1 bardak içilir.
1 bardak kaynar suya, 7-8 gr taze bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 3 bardak içilir.
Tere tohumudan toz halinde günde 3 gr şeker veya balla yeni lir.
ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya, 1 çay kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı sinameki konur, 10-20 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir. 1 çay kaşığı toz zencefil yarım çay kaşığı toz sinameki ile içilir.
SİNAMEKİ: Toz sinameki 30 gr, rezene toz 50 gr, kimyon toz 50 gr karıştırılır günde 3 çay kaşığı içi lir.
KETEN TOHUMU: 1 kaşık çekilmiş zeğerek tohumu yemekler den evvel 1 bardak su ile içilir.
KÜKÜRT: Günde 5-8 gr kükürt bağırsaklara yumuşaklık verir, fazlası ishal yapar.