Osmanlı Mutfağı -Kuzu ve Dana Eti Külbastısı

Kuzu ve Dana Eti Külbastısı

5 kişilik

Malzemesi:


-100 gr. tereyağı (6,5 çorba kş.)

-200 gr. soğan (ince kıyılmış) (2 orta boy)
-1 kg. kuzu ya da dana eti (dilimlenip, dövülerek inceltilmiş)
-250 ml. su (1 su bardağı}
-tuz

Yapılışı:


1.Tereyağını tavada eritin. Yağ kızınca soganları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun.


2.Etleri sahana dizip, tavadaki soğanları yağıyla birlikte sahana boşaltın. Ürerine suyu ekleyin, Sahanı aleşe oturtup bir taşım kaynatın. Ateşi kısarak, külbastıları 15 dakika pişirin.


3.Tuzunu ayarlayıp, etleri ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın,