Bitkisel Receteler
Depresyon İçin Bitkisel Reçeteler
Bilgiler :
ADAÇAYI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr bitki konur, 10 dk bekle tilir, günde 2-3 bardak içilir. Adaçayı toz haline getirilir, günde 3 defa 0.5-3 gr içilir.
LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.
Lavanta, toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir. Lavanta yağı, günde 3-4 damla bir şekerle alınır.
BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya, 10-20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir.
Biberiye yağı 3 damla şekerle alınır.
YULAF: 1 bardak suya, 10 gr yu laf konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.
Yulaf unundan günde 3 defa 1 tatlı kaşığı yenir.
OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.
OĞULOTU YAPRAĞI: Mümkünse taze 120 gr, taze limon kabuğu, 30 gr, hindistan cevizi, 30 gr kişniş, 30 gr karanfil 15 gr, tar çın 15 gr.
Bitkiler parçalanır, su içerisinde 8-10 gün bırakılır, sonra süzülür, şişede muhafaza edilir, günde 5-20 gr içilir.
LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
GÜL ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 4 gr gül çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.