Bitkisel Receteler


Depresyon İçin Bitkisel Reçeteler

Bilgiler :



ADAÇAYI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr bitki konur, 10 dk bekle tilir, günde 2-3 bardak içilir. Adaçayı toz haline getirilir, günde 3 defa 0.5-3 gr içilir.

LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

Lavanta, toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir. Lavanta yağı, günde 3-4 damla bir şekerle alınır.

BİBERİYE: 1 bardak kaynar su ya, 10-20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir.

Biberiye yağı 3 damla şekerle alınır.

YULAF: 1 bardak suya, 10 gr yu laf konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

Yulaf unundan günde 3 defa 1 tatlı kaşığı yenir.

OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

OĞULOTU YAPRAĞI: Mümkünse taze 120 gr, taze limon kabuğu, 30 gr, hindistan cevizi, 30 gr kişniş, 30 gr karanfil 15 gr, tar çın 15 gr.

Bitkiler parçalanır, su içerisinde 8-10 gün bırakılır, sonra süzülür, şişede muhafaza edilir, günde 5-20 gr içilir.

LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

GÜL ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 4 gr gül çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

KILIÇ OTU-SARI KANTARON: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak içilir.