Bir nehrin ortasında bulunan Pheasant adası hangi iki ülke arasında 358 yıldan beri her 6 ayda bir el değiştirmektedir?
A) İngiltere İskoçya
B) Çin Moğolistan
C) Fransa - İspanya
D) Rusya Polonya
Bir nehrin ortasında bulunan Pheasant adası hangi iki ülke arasında 358 yıldan beri her 6 ayda bir el değiştirmektedir?
A) İngiltere İskoçya
B) Çin Moğolistan
C) Fransa - İspanya
D) Rusya Polonya
Konu adamlığa geldi...
Sen kalk istersen.
Afrika’nın İspanyası
Penon de Velez de la Gomera bunlar arasında birinci. Sınırı dünyanın en dar uluslarası sınırı unvanına sahip. Sadece 80 metre genişliğinde.unvanına sahip. Sadece 80 metre genişliğinde. Melilla ise ikinci. Tamamen Fas ile çevrili olan bu şehrin etrafını tamamen örecek şekilde 6 metre yüksekliğinde bir duvar var. Melilla İspanya’ya ait olduğu için vede İspanya Avrupa Birliğinde olduğu için bu Afrika kıtasında bulunan küçük şehir Avrupa Birliğinde sayılıyor. Üçüncü ise Ceuta. Karşılaştıracak olursak, bu üç bölgenin toplam alanı yaklaşık 31 Kilometrekare. Istanbul’da bulunan Avcılar ilçesinin yüz ölçümü ise 39 kilometrekare.Cebeli Tarık Boğazına hangi ülkelerin sınırları var sorusuna genellikle Fas(Morocco) ve İspanya gelir fakat fotoğrafta da gördüğünüz gibi İngiltere’de mevcut.Ceuta’da hava limanı yok vede İspanya’nın diğer kısımlarına gitmenin tek yolu deniz araçları ile. Fas ve Ceuta arasında çok dar bir yol var ve bunun dışında tamamen ayrılmış bir durumda.Bahsettiğimiz adalardan biri Isla Perjil. 2002 yılında 12 Fas’lı asker adaya ayak basıp kendi bayraklarını dikti ve bu Uluslarası bir krize dönüştü. Arap Ligi Fas’ın arkasında dururken Avrupa Birliği ve Nato İspanya’nın arkasında durdu. Birçok savaş gemisi adayı çevreledi vede ani bir baskınla İspanyol Komandolar adayı ele geçirdi ve 12 askeri tutukladı. Bunların hepsi ufacık bir ada için oldu ve bu olay gerçekleştiğinden beri adanın kimseye ait olmadığı kararlaştırıldı.
Böyle garip bir olayın bir başka örneği ise Gibraltar 1704’te İspanyollar tarafından işgal edilmesine rağmen 1713 yılında resmi bir şekilde Britanya’ya ait olduğu kararı alınmıştı. İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkma kararı ise bu durumu dahada garipleştirdi. Bu Gibraltar’da yaşayanlar için çok büyük bir sorun demek oluyor çünkü geçişler dahada zorlaşacak.
Son bir garip durum
Bu nehrin tam ortasında Pheasant Adası bulunuyor. Yılın dönemine göre kime ait olduğu değişiyor vede ne olursa olsun ziyaret yapılması yasak. 6 ay boyunca İspanya’ya ait vede geri kalan 6 ay için Fransa’ya ait oluyor bu ada. Bu değişim için her 6 ayda bir düzenlenen tören bile var. Bu garip olay 1659 yılında başladı. Bu demek oluyor ki 1659 yılından bu yana bu ada 700 defadan fazla sahip değiştirdi.
Konu zAMBakk tarafından (30.Nisan.2018 Saat 10:43 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)