3 su bardağı pirinç
300 gr kuzu eti
kuru mürdüm eriği
2 adet soğan
kestane
kuru kayısı
kuş üzümü
fıstık
badem
sıvıyağ
su, tuz
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tencereye 300 gram kuzu etini alınEtlerin üstüne sıcak su döküp etleri pişirin2 tane soğanı piyaz şeklinde doğrayınSoğanları kavurup üstüne kuru kayısı,kuru mürdüm eriği,badem, haşlanmış kestane, fıstık ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edin
Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağını alın Üstüne yıkayıp süzdüğümüz 3 su bardağı pirinci ekleyip karıştırınİyice kavurun ve üstüne sıcak su dökün
ve pilavı pişirinKavrulmuş olan etleri ve soğanlı yemişli malzemeleri pilav ile karıştırıntencereyi servis tabağına ters çevirip servise hazır hale getirelim