Kibbe Mabrume malzemeleri
1 kg dövülmüş köftelik et
4 su bardağı ince bulgur
1 kg kıyma
1.5 paket margarin
1.5 su bardağı tuzsuz şam fıstığı veya ceviz
Tuz
Karabiber


Kibbe Mabrume hazırlanışı
Kibbe Mabrume:
Eti küçük parçalara bölüp bir kaba alın. Bulguru ekleyip yoğurun.

Kıymayı bir tavaya alıp margarinin yarısıyla kavurun. Fıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.

Dövülmüş etle yoğurduğunuz bulguru alüminyum folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayın. Kavurduğunuz içi dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirin. Kıymalı bulguru folyo yardımıyla rulo yapın.

Kalan margarinin yarısıyla tepsiyi, yarısıyla ruloyu yağlayın. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Kibbe Mabrume artık hazır, afiyet olsun.