Malzemeler :

• 4
su bardağı süt
• 9
yemek kaşığı irmik
• 9
yemek kaşığı toz şeker
• 1
yemek kaşığı margarin
• 2
yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Portakal Peltesi İçin:
• 1 adet portakalın suyu
• 1,5
su bardağı su
• 1
yemek kaşığı portakal aromalı içecek tozu (Tang)
• 4
yemek kaşığı toz şeker
• 1
yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
• 1 paket tart jöle
Süsleme İçin:
• Tarçın
• File antep fıstığı

Yapılışı :

Portakalın suyu sıkılır. Bir tencereye toz
şeker, portakal aromalı içecek tozu, tart jöle, portakal suyu ve su alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılır. Nişasta 1-2 kaşık su eklenerek eritilir ve kaynayan tencereye dökülür. 2-3 dk. daha kaynatılıp, ocak kapatılır. Hazırlanan pelte kek kalıbına dökülerek soğumaya bırakılır. Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve toz şeker bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca margarin eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Tencere ocaktan alınıp hindistan cevizi eklenip iyice karıştırılır ve kalıpta soğuyan peltenin üzerine dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak dondurulur. Servis tabağına ters çevrilir ve isteğe göre tarçın ve antepfıstığı ile süslenerek servis yapılır.