Bulgur sevenlerden olarak sık yaptığım, ailecek çok sevdiğimiz bir pilav tarifi. Patlıcan, domates ve biberin nefis bulgur lezzeti ile buluşması.
2 adet orta boy patlıcanı
3 çorba kasığı tereyağı
1 adet soğan
2–3 adet sivri biber
1 adet domates
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yeteri kadar sıcak
Tuz, pul biber
Patlıcanı alacalı soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
Tereyağın bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış biber ve patlıcanı ilave edin. Patlıcanlar yumuşayınca, rendelenmiş domates, tuz pul biber ekleyin.
Domates suyunu biraz çekince, yıkanmış süzülmüş bulguru ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyin. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. 10 dakika demlendirip servis yapın.