1 paket lazanya (Barilla lazanya haşlamak gerekmiyor çünki)
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 salçalık kırmızıbiber
2 tane havuç
2 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1-5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Soğanı soyup doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı biraz kavurun. Kıymayı ekleyip üzerine rendelenmiş havucu ekleyin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Salçalık biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Salçayı ve salçalık biberi kıymaya ekleyip biraz daha soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 10–15 dakika pişirin.
Beşamel sos için yağı tavada kızdırıp unu kavurun. Sütü azar azar yedirerek ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu ocaktan alıp sıcak muhafaza edin.
Lazanyaları 10-15 dakika ılık suda bekletip yapıyorum ben daha bir lezzetli oluyor.
Yağlanmış fırın kabına 1 kepçe kadar beşamel sos döküp yayın. Üzerine ılık suda beklettiğim lazanyalardan bir yaprak yerleştirin yanına bir yaprak daha bu şekilde tepsinin zemini lazanya ile kaplayın.Üzerine beşamel sos gezdirip üzerine kıymalı harcı yayın ve peynir serpiştirin. Bir kat lazanya ilave edip sıralamayı malzeme bitene kadar tekrarlayın. Beşamel sos ve peynirle tamamlayıp önceden ısıtılmış 180 derece-ye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.