Pilavla, etin eşsiz uyumu, besleyici nefis bir ana yemek…

500 gr yağsız kuzu kuşbaşı et
1 kuru soğan (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Pilav için:

500 g pilavlık pirinç (baldo)
100 g tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Tencerede iki çorba kaşığı tereyağı eritilip ince doğranan kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Etler ilave edip kavurmaya devam edilir.Etler suyunu çekince salça ilave edilip çevrilir.İki su bardağı su verilip pişmeye bırakılır. Etler pişince tuz ve karabiber ilave edip ocağın altı kapatılır.
Daha önceden ılık su ile ıslatılan pirinç yıkanıp süzdürülür. Ayrı bir tencerede 100 g tereyağı eritilip pirinç kavrulur ve tuzu ilave edilir. Yuvarlak bir kasenin içine tas kebabı alınır. Daha büyük bir tencerenin ortasına ters bir şekilde çevrilir. Etrafına kavurduğunuz pirinçle doldurup üç su bardağı kaynar pilav suyu verilir(tercihen et suyu). Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altı kısılır. Pilav pişince altı kapatılıp 15 - 20 dakika dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.