Geleneksel sulu köfte ailecek ekmeği banarak yediğimiz ve çok sevdiğimiz lezzetli bereketli sulu yemek tarifi…
350 gram Orta yağlı kıyma
1/2 su bardağı pirinç (yıkanmış),
Soğan (yarım adet),
1 adet Yumurta,
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Un (5–6 çorba kaşığı, köfteleri bulamak için),
Tuz (2 çay kaşığı),
Karabiber (1 çay kaşığı),
Margarin (1 çorba kaşığı),
3 bardak soğuk su
Terbiyesi için:
1 adet Yumurta
1 adet limonun suyu,
1 tatlı kaşığı un
Bir tencerenin içine 3 bardak soğuk su ve 1 çay kaşığı tuz koyun ve kaynamaya bırakın.
Diğer tarafta boş bir kabın içine 350 gram orta yağlı kıyımayı koyun. üzerine yarım su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin. Önceden ince ince kıydığınız yarım demet maydanozu da karışımın üzerine ilave edin. Karışımın üzerine 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz koyun. 1 adet yumurtayı karışımın üzerine kırın. Ve içine son olarak yarım adet soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyerek ilave edin. Tüm karışımı bu şekilde 2-3 dakika iyice yoğurun.
Tüm kıymayı elinize alarak büyük bir top oluşturun ve birkaç kez yoğurma kabına çarptırarak sıkılaştırın. Bu büyük toptan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak un dolu tabağın içine yatırın. Tüm kıymayı bitirene kadar bu işleme devam edin.
Tencerede kaynamaya bıraktığınız suyun içine 1 çorba kaşığı margarin koyarak eritin. Ardından un dolu tabağa dizdiğiniz köfteleri una iyice bulayarak tabaktan alın ve teker teker kaynayan suyun içine bırakın. Tüm köfteleri suyun içine bıraktıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın.