400 gram, kemiksiz Kuzu budu
1 adet Kuru soğan
2 adet Domates
2 adet Sivribiber,
3 çorba kaşığı Un
1 bardak Yoğurt
1 çorba kaşığı Margarin
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1, 5 bardak sıcak su
2 adet yumurta sarısı
400 gram kemiksiz kuzu budunu 4 eşit parçaya böldürün. 1 adet kabuğu önceden soyulmuş soğanı kalın yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
Bir tencerenin içerisine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Yağ iyice ısındıktan sonra 4 parçaya bölünmüş kuzu etini tencereye koyun. Önceden dilimlediğiniz soğanları etlerin üzerine ilave edin ve çevirerek 2-3 dakika boyunca kavurun. Üzerine birer çay kaşığı tuz ve karabiber ilave edin. Kavrulan soğanların ve etlerin üzerine 1,5 bardak sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde yarım saat, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer tarafta boş bir kabın içerisine 3 çorba kaşığı un, 1 bardak yoğurt ve 2 adet yumurta sarısını ilave ederek 1-2 dakika boyunca çırpın ve bir kenara ayırın.
2 adet sivribiberi parmak boyunda uzunlamasına dilimleyin. 2 adet domates ortadan 6- 8 parçaya bölerek kesin.
Yaklaşık 30 dakika boyunca pişirdiğiniz etleri pişip pişmediğini kontrol edin pişmemişse biraz daha pişirin. Pişen etleri ocaktan indirin ve bir fırın kabının içine koyun. Tencerenin içinde kalan suyu da etlerin üzerine dökün. Diğer tarafta hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı her bir etin üzerine gelecek şekilde örtün. Son olarak dilimlediğiniz biber ve domatesleri aralarına düzenli bir şekilde ilave ederek önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Bu şekilde yaklaşık15 dakika yani üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran ve pişen yemeğinizi fırından çıkarın, servis yapın.