Bayramda etin incik(bacak) kısmını domatesli ve biberli salçalı nefis bir yemek yapabilirsiniz. Yanına sade pirinç pilavı çok yakışıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir bayram yemekleri sofrası için ideal bir tarif.
4 adet kuzu inciği
1 çay bardağı sıvı yağı
1 adet soğan
1 soğan
1 çorba kaşığı un
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
10 su bardağı su,
Tuz, karabiber, pul biber

Sıvı yağı yağını tencereye alın. Kızdırdıktan sonra etleri ilave edin. Etler bıraktıkları suyu çekene ve renkleri pembeleşmeye başlayana dek 10 dakika kadar kavurun. Sonra iri parçalar halinde doğranışmış soğanı ekleyin. 1-2kika kavurduktan sonra unu ekleyin. Sürekli karıştırın. İri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberi ilave edin. Bir süre daha kavurduktan sonra kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri tencereye aktarın. Salçasını, tuzunu suyunu ekleyin. Yaklaşık 1.5 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın