Evde kebap keyfi. Kızarmış ekmeklerin üzerinde yoğurt ve şiş köfte lezzetine doyamayacaksınız.

2 soğan
750 gr koyun kıyma
2 sarımsak
1 yumurta
30 gr margarin
1 çorba kasığı kıyılmış taze nane
1 dilim bayat ekmek içi
500 gr yoğurt
1 hazır yufka
Tuz, karabiber

Sos için:
15 gr tereyağı
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Soğanı soyup rendeleyin. Ekmek içini ıslatıp avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın. Ekmek, içi, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Köfte harcını altı parçaya ayırıp şişlere geçirin. Avucunuzun içinde, astırıp yuvarlayarak şişin boyuna göre uzatın. 180 dereceli ısıtılmış fırında pişirin. Hazır yufkayı dikdörtgen olara kesin. 200 dereceye ayarlı fırında kızartın. Yoğurt, sarımsak ve kıyılmış naneyi karıştırın. Yufkaları servis tabağına yayıp üzerine yoğurdu gezdirin.
Tereyağın ısıtıp üzerine kırmızı toz biberle ilave edin. Şiş köfteleri yoğurtlu yufkanın üzerine yerleştirip sosu köftelerin üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.