Lüferi kim sevmez, işte lezzetli balığın ızgara şekli.
1lüfer
5-6 yeşil zeytin
2 salçalık kırmızıbiber,
5 diş sarımsak
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kereviz sapı
Karabiber
1 çorba kaşığı soya sosu
Sarımsakları soyun. Biberleri ve kerevizin sapını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.
Salça, soya sosu, zeytinyağı, karabiber, kereviz sapı ve sarımsakları bir kâsede karıştırın. Balığı çukur bir kaba alın. Hazırladığınız zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün ve balığı bu sosta buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Balığı sosuyla ve zeytinlerle birlikte orta ateşte her iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alıp soğutmadan sıcak servis yapın.