1 patates
1 havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı köri
5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı limon suyu
3–4 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.
Sıvıyağı Tencereye kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ıstın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.